novinky 

Čo treba pozerať v máji 2020

Máj so sebou prináša také novinky, že by to mohol byť aj apríl. Čaká nás bláznivých vecí, pri ktorých bude stáť rozum. Okrem nich prichádzajú veľkorozpočtové novinky. A keďže v televízii máme nenormálnu realitu, útek do virtuálneho sveta seriálov streamingových služieb bude šťastnou cestou.

  • Streamingová služba mesiaca – Netflix

Tento mesiac budú pre Netflix Vianoce. Hlavným ťahákom bude Hollywood (viac nižšie), ale okrem toho aj nový komediálny seriál Space Force, dokument o Michelle Obama a stand-upový špeciál kráľa komédie Jerryho Seinfelda. Už len tieto tri veci by stačili, avšak bude toho ešte viac. Novinka White Lines od tvorcu Money Heist/Casa del Papel, ktorá vznikala priamo pre streamingovú službu, reality show The Big Flower Fight, kde budú súťažiť kvetinári, belgický triler Into the Night alebo interaktívny príbeh Unbreakable Kimmy Smith, kde divák priamo rozhodne o ďalšom osude filmu.

  • Novinka mesiaca – Hollywood (Netflix)

Ryan Murphy patrí k najúspešnejším seriálovým tvorcom súčasnosti a má na svojom konte hity ako Glee, American Crime Story alebo American Horror Story. Do tohto projektu Netflix investovalo mimoriadny objem prostriedkov. Pre budovanie obrazu povojnového Hollywoodu, ktorý odmieta všetky formy menšín či už z pohľadu rasy alebo orientácie, získala množstvo hereckých hviezd. Uvidíme však, ako túto novinku prijme verejnosť.

  • Návrh mesiaca – Miliardy (HBO)

Milliardy patria medzi top seriály tzv. quality TV. Pohľad do sveta, o ktorom môžu ľudia ako Marián Kočner alebo prokurátor Ján Šanta len snívať, avšak tí, ktorí by mali byť za dobrých sú na opačnej strane. Ak ste tento seriál ešte nevideli, ideálny čas dobehnúť to predchádzajúce série štyri série. Piata séria bude určite veľkou jazdou.

  • Očakávanie mesiaca – Homecoming – 2. séria (Prime Video)

Prvá séria Homecommingu bola filmovým a vizuálnym zážitkom, pod ktorým bol podpísaný tvorca seriálu Mr Robot, Sam Esmail. Projekt sa javil uzavretý a to nielen pre jeho viaceré časové línie, ale aj pre odkaz na predlohu. Pod novou sériou, ktorú s tou prvou spája tajomné zariadenie pre liečenie vojakov po návrate z misie, sú už podpísaní noví tvorcovia. Keďže celý projekt zostáva naďalej pod producentským dohľadom Amazonu, nároky na výsledok by mali zostať vysoké. Juliu Roberts v novej sérii nahradila Janelle Monae, pričom trailer sľubuje oveľa priamočiarejší mysteriózny trailer. Uvidíme, či sa dočkáme takého prepadu, ako pri druhej sérii True Detective.

  • Úlet mesiaca – Veľká (The Great) (HBO)

Toto bude bláznivá jazda. Miniséria HBO, ktorá bude na jednej strane historický a zároveň komediálny pohľad na svet cárovnej Kataríny Veľkej. Úprimne, možno čakať sťažnosti z Ruska. Verme, že seriálové dielo od tvorcu Favoritky, Tonyho McNamaru bude stáť za to.

  • Dokument mesiaca – Trial By Media (Netflix)

Netflixové dokumentárne true-crime série majú vysoký štandard a obľubu. Táto novinka, ktorá zatiaľ nemá k dispozícii trailer, sľubuje pozrieť sa na svet súdnych procesov z pohľadu ich možného ovplyvnenia médiami. Každý z šiestich dielov sa bude venovať jednému skutočnému prípadu a podľa ohlásených informácií máme očakávať obžalobu mediokracie, sveta, kde médiá nájdu vinníka a dokážu ho hneď obžalovať aj odsúdiť.

Komentujte cez Facebook

Related posts